Tomahawk af dansk gris
Ingredienser
Opskrift til 4 personer
Ingredienser
Løvstikkekartofler
Aspargesvinagrette
Fremgangsmåde
Start grillen op. I mellemtiden tages cotê de porc ud. Den må gerne få lidt temperatur, inden den skal på grillen.
Kødstykket skal grilles indirekte, til det har en kernetemperatur på 70° C, ca. 1 time.
Husk at lade stegen hvile i 20 minutter, inden den skæres ud.
Løvstikkekartofler:
Kartoflerne sættes over i en gryde med letsaltet vand og løvstikke. De koges, så der stadigvæk er lidt bid i dem. Vandet hældes fra og der tilsættes en smørklat.
Aspargesvinagrette:
De hvide asparges skal skrælles. Det gøres fra hovedet og ned efter. Når hele aspargesen er skrællet, skal man knække de nederste 2 cm af, hvor de er rodskåret. De grønne asparges skal ikke skrælles, men de nederste 2 cm skal også knækkes af. De koges i 2 minutter i letsaltet vand, og tages op og dryppes af.
Eddike og olie piskes sammen, de hakkede krydderurter, løg, kapers og kogte æg tilsættes, saucen smages til med salt og peber.