Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

Bagekartofler
4 stk.
Slagterbacon (Skiver)
16 stk.
Creme fraiche 18%
4 dl
Purløg
1 bdt.
Sennep
1 bdt.
Saften af en ½ citron
Paprika
1 tsk.
Salt
Peber
Print opskrift

Fremgangsmåde

Hasselback kartofler ”Bacon style”

Skær riller på tværs i bagekartoflerne
2/3 igennem, så der opstår tynde skiver (pas på med ikke at skære hele vejen igennem). Placer  kartoflerne i et smurt ildfast fad og sæt dem i ovnen ved 200°C i 45 minutter.

I mellemtiden steges baconskiverne sprøde – gem baconfedtet. Rør creme fraiche med sennep og smag til med salt og peber samt citronsaft og fintsnittet purløg.

Når bagekartoflerne er gyldne og møre, tages de ud og baconfedtet hældes henover. Drys med groft salt og paprika.

Stik fire skiver bacon i hver bagekartoffel og server med purløgsdressingen.