Oksegrydesteg
Pr. stk.kr. 169,00
Mør Oksegrydesteg i Ølmarinade.
Forkæl dig selv og dine nærmeste med en lækker, mør oksegrydesteg i ølmarinade – den perfekte simremad til en hyggelig middag til 4 personer. Vil bringer varme og velbehag til bordet.
På lager
Mør Oksegrydesteg i Ølmarinade.
Forkæl dig selv og dine nærmeste med en lækker, mør oksegrydesteg i ølmarinade – den perfekte simremad til en hyggelig middag til 4 personer. Vil bringer varme og velbehag til bordet.
Forslag
Sådan gør du:
Start med at brune oksegrydestegen i en gryde med smør eller olie, indtil den får en lækker, gylden overflade.
Tilsæt væde; f.eks. mørk øl. (stout eller porter)
Bring retten i kog, og lad den derefter simre i 1,5 til 2 timer, indtil kødet er mørt og saftigt. Ved behov tilsættes mere væde. I de sidste 20-30 minutter af simretiden kan du tilsætte rodfrugter (gulerod, pastinak, jordskokke, selleri) så de får lov til at koge møre sammen med og tilføre ekstra smag.
Når stegen er færdig, tages den op og får lov til at hvile på et spækbræt under et rent klæde.
Imens kan du blende væden og de kogte rodfrugter. Tilsæt evt. fløde og jævn saucen til den har den ønskede konsistens. Lækker og cremet.
Servering:
Når du har jævnet saucen, er det tid til at anrette. Skær den møre oksegrydesteg i skiver, hæld den lækre sauce over, og server f.eks. med en god kartoffel og hvorfor ikke give tallerknen det sidste farvespil med denne Spidskålsalat ? (Finthakket spidskål, gulerødder og æble med en dressing af olivenolie og æblecidereddike for en sprød og frisk kontrast.)
Voila! Du har nu en uimodståelig ret, der vil imponere både familie og venner.
Velbekomme.